رفتن به بالا

رصدخانه فرهنگی اجتماعی سلام دزفول

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
  • الخميس ۱۲ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Thursday 14 November
به مناسبت سالروز ارتحال مجتهد مبارز آیت الله سید مجدالدین قاضی دزفولی(ره)

نگاهی به زندگی آیت‌ الله سید مجدالدین قاضی دزفولی(ره) + پوستر

به گزارش سلام‌دزفول به مناسب 13 بهمن ماه سالروز ارتحال فقیه کامل، مجاهد نستوه و محبوب مردم دزفول آیت‌الله سید مجدالدین قاضی دزفولی(ره) به شرح قسمتی از زندگی نامه و مجاهدت های این عالم ربانی می پردازیم.

به گزارش سلام‌دزفول به مناسب 13 بهمن ماه سالروز ارتحال فقیه کامل، مجاهد نستوه و محبوب مردم دزفول آیت‌الله سید مجدالدین قاضی دزفولی(ره) به شرح قسمتی از زندگی نامه و مجاهدت های این عالم ربانی می پردازیم.

از ولادت تا جوانی

حضرت آیت اللّه حاج آقا سید مجدالدین قاضی دزفولی، عـالـم، عـامـل، فقیه کـامـل، مـجـاهد نستوده، فــرزنــد مـرحـوم حـجـت الاسلام سـیـد عبدالحسین در ســال 1279 هجری شمسی، در شهرستان دزفول دیده به جهان گشود. خـاندان جلیل ایشـان همگی اهــل عـلـم و کمال بوده و جـد اعلای ایشان، مرحوم قـاضی مجدالدین، از اجله ی علمای عـصــر خـویـش به شمار می رفتند. جـد مـادری ایشـان مرحوم آیـت اللّه آقـا سید محمد باقر قــاضی از مراجع تقلید عصر خود بودند.

از جمله برجسته ترین اساتید حضرت آیت الله قاضی دزفولی(ره)

مرحوم قاضی دروس خــود را نزد عـده ای از اعاظم علما، حـضـرات آیـات عـظـام حاج آقا شیخ محمد رضا معزی، آقا سید عـبدالمهدی داعـی از شـاگـردان مـرحوم میرزای شیرازی، آقا شیخ میرزا محمدعلی معـزی، آقـا شیـخ محمد مهــدی بیگدلی آیت اللّه آقا شیخ عبدالحسین عـامـلی از شاگردان مرحوم آخوند خراسانی(صاحب کفـایه الاصول) تـلـمـذ نمودند. آیت اللّه قاضی در دوران جـوانی و طلبگی با فروتنی آمیخته بـا افتخـار در خدمت استاد جلیل القدر خـود یعنی مـرحـوم حضرت آیـت اللّه سیدعبدالمهدی داعی(قـاضی) بوده که چند سال قبـل از رحلتشان شـاگردش مـرحوم آیت اللّه قـاضی را در مـحراب مسجد می گذارد و خـودش به ایشان اقتـدا می کـرد . مـرحـوم آیـت اللّه سـیـد عبدالمهدی داعــی(قـاضی) نیز وصیت کـردند پـس از رحلتشـان آیت اللّه قاضی امـامت مسجد بازار را برعهده بگیرد.آیت‌اللّه قاضی امـامـت مسجد بازار را بیش از پنجاه سال و تـا زمان رحلت برعهده داشتند.

رسیدن به درجه اجتهاد

در سـال1335 هجـری شـمـسی، رتبهٔ اجـتـهـاد و فقاهت ایشان توسط آیت اللّه العظـمـی بــروجـردی و آیـت اللّه العظمی آقـا سید علی بهبهانی اعلی اللّه مقامها الشـریف مورد تصدیق قرار گرفت.

مبارزه با رژیم جنایت کار پهلوی

در سال 1342پس از سخـنـرانـی تـاریـخـی و افـشـاگـرانه امام خمینی(ره) درباره رژیم پهلوی و متعاقب آن دستگیری ایشان که رژیم شاه قصد محاکمه و اعدام امام را داشت آیت اللّه قاضی با دعوت از مـراجـع و عـلـمـاء بزرگ شهرستان دزفول ، آنان را نسبت به ایـن عمل جنایتکارانه رژیم پـهـلـوی آگاه سـاخت و یک تلگراف با متن شدیدالحنی به دربار ارسال کرد که در آن نوشته شـده بـود چنانچه یک تار مو از سر حاج آقا روح اللّه خمینی کم شود ، مـا تـاج و تخت تو را به باد خواهیم داد. ایشان آن تلگراف را به امضای علماء رسـانـیـد و به دربار ارسال کرد.» وی به اتفاق تعداد کثیری از علمـاء دزفـول در اعتراض بـه ایـن عمل، به مـدت 35 روز حـوزه علمیه و مساجد دزفول را تعطیل کرده و بیـانیه‌ هـای افـشـا گـرانـه ‌ای عـلـیـه آن رژیم انتشـار داد. در فاصله‌ سال‌های 42 تا 57 آیت ‌اللّه قاضی در هر فرصت مردم را نسبت به ماهیت رژیم شـاه و جنایات ابرقدرت‌ها آشنا می‌کرد و همواره به ارشاد و هدایت مردم و تبلیغ احکام عالیـه شــرع مبین مـی ‌پـرداخـت.

انتصاب به عنوان اولین امام جمعه شهرستان دزفول

پـس از پـیروزی انـقـلاب آیت اللّه قـاضی(ره) بـه عـنـوان اولـیـن امام جمعه شهرستان بـه امر حضـرت امـام خمینی(ره) انتخـاب شدند و نماز با شکـوه جمعه را در دزفول اقامه کـردند و همواره در خطبه‌های نماز جمعه و سایر اجتماعـات، مردم را به رعـایت تقوای الهی و صبر و استقامت سفارش می ‌کرد.

آیت الله قاضی در دوران دفاع مقدس

در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایـران، آن مرحوم، هـمـواره بـا صلابت و استـواری خاص خودشان، مردم را به پایداری و حضور فعّال در جبهه های نبرد، و پشتیبـانی از مدافعان اسلام تشویق می نمود و خود با حضور در جبهه های جـنـگ بـه رزمندگـان اسلام قوّت قلب می دادند.

تأسیس مدرسه علمیه

پس از انقلاب مرحوم آیت اللّه قاضی امام جمعه دزفـول بـه منظـور ایـجـاد رونق بیشتر حوزه های علمیه و ترویج تفکرات اسلامی انقلابی به فـکـر تأسیس مـدرسه ای افتادند و علی رغـم کمبود امـکــانــات بـا همکاری مـردم خیر و مسـاعدت بـعضی بزرگان، مدرسه ای بنا کردند . ایـن مدرسه در سال 1362 فعـالیت خود را آغـاز کرد و هم اکنون به عـنوان مدرسه علمیه آیت اللّه قاضی(ره) در شهرستان دزفول شناخته می شود که برنامه های آن تحت اشراف مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور می باشد.

رحلت جانسوز و خاکسپاری در دزفول

زهد، تقوا، قناعت، شجاعت، حسن خلق، حافظه سرشار، توجه به فقرا و دلجویی از مستمندان را ازجمله ویژگی های بارز آن فقید سعید می توان بر شمرد. دل ایشان گنجینه حفظ کل قرآن مجید و همچنین ادعیه وارده ای بود که در محـافـل و مجالس مذهبی با نوایی حزین، روح افزای اهل مجلس بود. سرانجام آن مرحوم، در تاریخ 13 بهمن ماه 1364، همزمان با دهه مبارک فجر و در «روز روحانیت و انقلاب» در سن 84 سالگی به دیار باقی شتافت.

مزار مطهر آیت الله قاضی در شهید آباد دزفول واقع است.

سلام‌دزفول

اخبار مرتبط